کد خبر: ۴۵۸۷۸
۲۲:۳۷ -۱۸ بهمن ۱۴۰۱

رنگ جدولی | انواع این رنگ و کاربردهای آن + نکات استفاده از این محصول

یکی از فاکتورهای مهم در زیباسازی شهری، رنگ‌آمیزی جدول‌ها در سطح شهر به شمار می‌رود. باید بدانید که رنگ‌آمیزی جدول‌ها به مشخص شدن حدومرز معابر سطح شهر کمک می‌کند.

رنگ جدولی؛ رنگی با ماندگاری بالا برای نقاشی جدول‌های خیابان

نشان تجارت - یکی از فاکتورهای مهم در زیباسازی شهری، رنگ‌آمیزی جدول‌ها در سطح شهر به شمار می‌رود. باید بدانید که رنگ‌آمیزی جدول‌ها به مشخص شدن حدومرز معابر سطح شهر کمک می‌کند. همچنین از پوسیدگی جدول‌ها جلوگیری می‌کند و باعث افزایش طول عمر آن‌ها می‌شود. رنگ‌های مخصوص رنگ‌آمیزی جدول‌ها، با رنگ‌های معمولی تفاوت دارند. چرا که چنین رنگ‌هایی همیشه در فضای آزاد و در معرض شرایط جوی مختلف قرار دارند. بنابراین باید کیفیت و ماندگاری بالاتری نسبت به رنگ‌های معمولی داشته باشند. از سوی دیگر اعمال رنگ روی جدول‌ها روش‌های خاصی دارد که باید به‌درستی انجام شوند. با ما همراه باشید تا به بررسی انواع رنگ جدولی و روش‌های رنگ‌آمیزی جدول‌ها بپردازیم.

رنگ جدولی

رنگ جدولی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

رنگ جدولی نوعی پوشش ضروری برای جدول‌های سطح شهر است که مزایای زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای رنگ‌های جدولی حفظ بافت جدول‌ها و افزایش ماندگاری آن‌ها است. از سوی دیگر این رنگ‌ها به زیباسازی محیط شهر کمک می‌کنند. گاهی اوقات جدول‌ها به صورت تک‌رنگ پوشش داده می‌شوند و در برخی موارد از دو رنگ برای این کار استفاده خواهد شد. ترکیب رنگ‌های رایج شامل زرد و مشکی، سفید و قرمز، سفید و آبی و موارد دیگر هستند. رنگ‌های مخصوص جدول‌ها چند ویژگی مهم دارند که آن‌ها را از سایر رنگ‌ها متمایز می‌کند.

از جمله ویژگی‌های رنگ جدولی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان مصرف به‌ازای هر متر مربع
  • میزان مساحت پوشش داده شده
  • مدت‌زمان خشک شدن

معمولا میزان مصرف رنگ‌های جدولی به‌ازای هر متر مربع پایین است و رنگ‌بندی مختلفی دارد. این میزان مصرف به‌گونه‌ای است که با 200 گرم رنگ جدولی، می‌توانید یک متر مربع را کاملا پوشش دهید. به طور کلی این نوع رنگ‌ها قدرت پوشش‌دهی بسیار بالایی دارند؛ چرا که با مقداری کمی از آن‌ها می‌توان مساحت زیادی را پوشش داد.

شما با داشتن یک کیلوگرم رنگ جدولی می‌توانید بین 5 تا 6 متر مربع را رنگ‌آمیزی کنید. باید بدانید که با توجه به کاربرد رنگ‌های جدولی و محل مورد استفاده آن‌ها، لازم است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن خشک شوند. رنگ‌های مخصوص جدول معمولا در همان چند ساعت اول به صورت سطحی خشک می‌شوند. اما چیزی در حدود 10 تا 12 ساعت طول می‌کشد تا این رنگ به مرحله کاملی از خشکی برسد.

رنگ جدولی

انواع رنگ‌های جدولی کدام‌ رنگ‌ها هستند؟

رنگ جدولی به طور کلی طول عمر و ماندگاری بالایی دارد و از پوسیدگی و خرابی جدول‌ها به دلیل نور آفتاب و سایش جلوگیری می‌کند. باید بدانید که چگالی این رنگ‌ها پایین است و وزن سبکی دارند. لازم به ذکر است که چگالی بالا در رنگ به معنی کاهش حجم رنگ و افزایش جرم آن است. به دلیل سبک بودن رنگ‌های مخصوص جدول‌ها، اعمال آن‌ها روی جدول‌ها آسان خواهد بود. رنگ‌های جدولی به دو نوع اکریلیک و آلکیدی تقسیم می‌شوند.

رنگ‌های جدولی‌ اکریلیک؛ از انواع رنگ‌های سازگار با محیط زیست

رنگ جدولی اکریلیک یکی از انواع اصلی رنگ‌های جدولی است که عرضه آن بر اساس حلال آبی و نفتی انجام می‌شود. این نوع رنگ سطح غلظت مناسبی دارد؛ به همین دلیل بر روی سطح جدول‌ها بسیار سریع و آسان خشک می‌شود. باید اشاره کرد که رنگ‌های جدولی حلال آب برای محیط زیست ضرری ندارند؛ از همین رو مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. باید بدانید که در رنگ‌آمیزی جدول از رنگ اکریلیک استفاده زیادی می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های رنگ اکریلیک قابل شستشو بودن آن است. سایر ویژگی‌های این رنگ شامل مقامت بالا در برابر نور خورشید و سایش، نداشتن بوی بد و پوشش بسیار مناسب آن می‌شوند.

رنگ جدولی آلکیدی؛ رنگی شفاف و مقاوم در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف

رنگ جدولی آلکیدی نوع رنگ به دست آمده از ترکیب اسید چرب و پلی‌استر اصلاح شده است. به دلیل وجود اسید چرب در این رنگ، پس از اعمال آن روی سطح مورد نظر، رنگ به‌سرعت خشک خواهد شد. همچنین این اسید چرب بعث افزایش انعطاف‌پذیری رنگ برای پوشش سطح‌های مختلف می‌شود. باید بدانید که رنگ آلکیدی به شکل خاصی براق است و اعمال آن روی سطوح مختلف، میزان ماندگاری سطوح افزایش پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که رنگ آلکیدی شامل سه نوع روغنی بلند، متوسط و کوتاه می‌شود. در هر یک از این انواع رنگ آلکیدی، سرعت خشک شدن رنگ متفاوت است.

از سوی دیگر رنگ جدولی آلکیدی از نظر ساختار شیمیایی به دو دسته هوا خشک و غیر هوا خشک تقسیم می‌شود. باید اشاره کرد که رنگ آلکیدی روغنی کوتاه به دلیل کم بودن میزان روغن خشک در آن معمولا در هوای عادی خشک نخواهد شد. برای خشک کردن این نوع رنگ به حرارت بالا نیاز است؛ به همین علت، در رنگ‌آمیزی جدول‌ها از رنگ آلکیدی روغنی بلند استفاده می‌شود. چرا که رنگ آلکیدی روغنی بلند حاوی روغن خشک بیشتری است و سرعت خشک شدن بالاتری دارد.

راهکارهای اعمال رنگ‌های جدولی با بالاترین کیفیت

در رنگ‌آمیزی جدول‌ها باید نکات بسیار زیادی را مد نظر قرار داد. چرا که توجه نکردن به این نکات باعث پوسته‌پوسته شدن رنگ جدول و کنده شدن آن می‌شود. بنابراین توجه به این نکات و رنگ‌آمیزی به روش صحیح باعث افزایش ماندگاری رنگ جدولی خواهد شد. تمیز نبودن سطح مورد نظر و وجود غبار و ذرات ریز رنگ قدیمی روی آن، یکی از عوامل پوسته‌پوسته شدن رنگ‌های جدولی است.

باید بدانید که رطوبت داشتن سطح مورد نظر باعث خشک نشدن طبیعی رنگ‌های مخصوص جدول‌ها شده و باعث خرابی آن می‌شوند. رنگ‌های جدولی باید در دمایی بین 10 تا 40 درجه سانتی‌گراد روی سطوح اعمال شوند تا گرما یا سرمای بیش از حد در فرایند خشک شدن آن‌ها اختلال ایجاد نکند.

رنگ جدولی

خرید رنگ جدولی از شرکت آریا سطح

مهم‌ترین نکته در اعمال رنگ جدولی، جلوگیری از پوسته شدن و پاک شدن رنگ است. رعایت میزان مصرف رنگ در هر متر مربع بر اساس استانداردهای شرکت تولیدکننده و رعایت نکات قبل از اعمال رنگ، اهمیت بسیاری در افزایش ماندگاری رنگ‌های جدولی دارند. شرکت آریا سطح یکی از تولیدکنندگان باسابقه انواع رنگ مایع ساختمانی و صنعتی است که محصولات خود را با برند آریا پارس در بازار عرضه می‌کند. ما در آریا سطح بهترین و باکیفیت‌ترین رنگ‌ها را تولید کرده و بخشی از آن‌ها را به خارج از کشور صادر می‌کنیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون